Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.
Bulundurma ruhsatı, meskende veya işyerinde olmak üzere iki şekilde düzenlenebilir.
Bulundurma ruhsatlı silahların atış poligonu dahil zorunlu hallerde bir yerden başka bir yere nakli, mahallin en büyük mülki amirinin vereceği Silah Nakil Belgesi ile mümkündür. Bu belgede belirtilen gün ve güzergah dışında silah, mesken veya işyeri dışına çıkarılamaz. Taşıt araçları işyeri veya mesken sayılmaz.
Bulundurma ruhsatlı silaha sahip kişiler, mesken veya işyerlerini daimi olarak değiştirmeleri halinde yeni adreslerini ruhsatı veren mülki amirliğe bildirerek silah nakil belgesi almak ve yeni adreslerinin kayıtlara geçirilmesini ve ruhsatına işlenmesini sağlamak zorundadırlar. Ruhsatlı silahın bulundurulacağı yeni adresin başka bir mülki sınır içinde olması halinde, silaha ait bulundurma dosyası yeni adresin bulunduğu mülki amirliğe nakledilir. Dosyanın nakledildiği mülki amirlikçe harç alınmaksızın yeniden bulundurma ruhsatı düzenlenir.
İlimizde silah bulundurma ruhsatları Valilik Makamınca verilmektedir. Silah Bulundurma Ruhsat talebinde bulunacak şahısların müracaatlarını, ikamet yeri (iş yerinde bulunduracakların işyeri) itibariyle Valilik Makamına yapmaları gerekmektedir.
Ayrıca jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet etmekte olan gerçek ve tüzel kişilere ilişkin işlemler aynı esaslara göre İl Jandarma Komutanlığınca yürütüldüğünden müracaatlarının İl Jandarma Komutanlığına yapılması gerekmektedir.
Silah Bulundurma Ruhsatı İçin,
NOT :
İşyerinde bulundurma ruhsatı talep edenlerden yukarıda belirtilen belgelere ilaveten
İşyeri açma ve çalışma ruhsatı fotokopisi
Mükellefiyeti gösterir vergi dairesi yazısı
İşyeri ortaklık veya şirkete ait ise yönetimin buna ilişkin kararı ve muvafakat yazısı
© 2019 Muş Emniyet Müdürlüğü